Droogte
Door de klimaatverandering valt er minder vaak regen dan normaal en verdampt het water juist meer dan normaal. Hierdoor ontstaan droge zomers. De gevolgen hiervan zijn vooral het ontstaan van watertekorten en een hoger risico op bosbrand.
Nederland heeft te maken met klimaatverandering en wil daarom in 2050 klimaatadaptief en waterrobuust zijn. Dit wil zeggen dat het land zich actief aanpast aan de veranderingen in het klimaat. En een sterk genoeg watersysteem ontwikkelt om zich te beschermen tegen problemen zoals overstromingen, wateroverlast, droogte en de zeespiegelstijging. Om deze ambities te bereiken, moeten we ervoor zorgen dat schade door wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte zo min mogelijk toeneemt.
Wij ondersteunen de gemeenten bij het klimaatadaptief inrichten van het openbaar gebied en bedrijventerreinen. Om de huidige situatie in kaart te brengen, kan een 3D-scan worden gebruikt. In de 3D-scan kunnen naast de klimaatthema’s, ook thema’s zoals bodem en ondergrond, energie en ecologie meegenomen.
Maar ook u als inwoner of ondernemer kan iets doen. Wat? Ontdek het hieronder per thema.