Kwaliteitscriteria bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) voldoet aan de kwaliteitscriteria. Afgelopen jaar zijn we hier nog op getoetst. Directeur Ronald Visser: ‘’Ik ben er trots op dat we aan de kwaliteitscriteria voldoen. Dat betekent dat we voldoende capaciteit en deskundigheid in huis hebben om onze taken goed uit te kunnen voeren. We werken hard om ervoor te zorgen dat we blijven voldoen. Zo beschermen we de leefomgeving, het milieu en de natuur in onze regio.”

Wat houden kwaliteitscriteria in?

Kwaliteitscriteria voor omgevingsdiensten zijn normen waaraan omgevingsdiensten moeten voldoen om hun taken goed uit te kunnen voeren. Is er bijvoorbeeld genoeg kennis en ervaring binnen onze organisatie? Hebben we voldoende capaciteit? En is OZHZ in staat om deze kwaliteit die nodig is te blijven leveren?

Wat betekent dat voor OZHZ?

Dit betekent dat wij als organisatie een goed werkend beleid moeten hebben. Maar ook procedures die ervoor zorgen dat de taken áltijd uitgevoerd kunnen worden. Voor de medewerkers betekent dit dat zij voldoende kennis en ervaring moeten hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Meer lezen over de kwaliteitscriteria?

Wat zijn de basistaken van omgevingsdiensten?

1. Vergunningverlening: het beoordelen en verlenen van omgevingsvergunningen voor activiteiten zoals bouwen en slopen. Maar ook voor milieubelastende activiteiten. Lees er alles over op deze pagina.

2. Toezicht: controleren of bedrijven en inwoners zich houden aan de regels en voorwaarden van de vergunningen die verleend zijn. Lees meer over ons toezichtswerk op deze pagina.

3. Handhaving: het optreden bij overtredingen van de regels. Bijvoorbeeld door het opleggen van boetes of het stilleggen van werkzaamheden. Benieuwd naar wat onze inspecteurs doen of lopende handhavingszaken? Bekijk dan deze pagina.