Datamanager

36 uur per week

Ben jij gedreven door het optimaal benutten van data om waardevolle inzichten te genereren? Raak je enthousiast door het vormgeven van datamanagement en het creëren van maatschappelijke meerwaarde? Dan is dit jouw kans om te excelleren als datamanager bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid!

Waar kom je te werken?

Bedrijven, woonwijken, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een fijne omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Met ongeveer 250 medewerkers hebben wij veel expertise in huis en verbinden wij kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren, doen wij in opdracht van en samen met de  tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid en de Provincie Zuid-Holland.

Wie zijn wij?
Als datamanager ben je onderdeel van ons dynamische nieuwe Unit Data&ICT, gericht op het optimaliseren van data voor het verbeteren van de leefomgeving. Je bent de kartrekker in bewustwording over hoe je data goed organiseert gebruik in werkprocessen en data-analyse. Uniek aan de unit Data&ICT is dat we data, functioneel systeem beheer en ontwikkeling in één team organiseren. Zo kunnen we echt een verschil maken voor de leefomgeving.  

Als datamanager rapporteer je aan de unitmanager Data en ICT en werk je nauw samen op tactisch niveau met de Product Owner de ICT-architect/Servicemanager. Je werkt actief samen met data-eigenaren, inhoudelijke experts, data-analisten, functioneel beheerders en data stewards. Inhoudelijk ben je als datamanager kaderstellend voor de datastewards en de data – analisten binnen de organisatie.

Wat ga je doen?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het professioneel datamanagement bij OZHZ. Je zorgt voor de logische en technische ordening van de data, waardoor de waarde van data passend bij de diensten en strategie van OZHZ optimaal benut kan worden.

Jij slaat de brug tussen werkelijkheid, werkprocessen en data in applicaties en systemen. Je gaat de mensen en de organisatie meenemen in een verandering; bewustwording, training, definities, datamodellen, monitoring en techniek moeten samen gaan zorgen voor de gegevens die het Vergunningen, Handhaving en Toezicht proces verbeteren.

Je taken als datamanager omvatten;

  • Data de centrale taal van OZHZ en ketenpartners maken: Je implementeert een helder data governance-beleid over afdelingen, applicaties , processen en systemen heen, zodat iedereen binnen de organisatie weet hoe met data om te gaan. Ook ketenpartners als gemeenten, provincies of inspectie kunnen rekenen op data van OZHZ.
  • Data bruikbaar maken voor alle niveaus: Je vertaalt complexe wetgeving, programma's en initiatieven naar praktische dataprocessen en -systemen die bruikbaar zijn voor iedereen, van burger tot vergunningverlener, inspecteur, controller of directie.
  • Data op het juiste moment in de juiste vorm: Je zorgt ervoor dat data altijd betrouwbaar, consistent en bruikbaar is zodat medewerkers de juiste informatie hebben om hun werk efficiënt en effectief uit te voeren.
  • Data van hoge kwaliteit: Je definieert en implementeert heldere datastandaarden en -kwaliteitscriteria om de consistentie en betrouwbaarheid van de data te waarborgen.
  • Data als basis voor betere beslissingen: Je stroomlijnt data analyse activiteiten om waardevolle inzichten te genereren die OZHZ helpen om betere adviezen te geven of beslissingen te nemen over milieuactiviteiten en bedrijfsvoering.

Wat neem je mee?

  • Minimaal een hbo+ werk- en denkniveau, met affiniteit voor data en ICT-oplossingen;
  • Aantoonbare ervaring in datamanagement, beheersing van technieken van datacollectie, -opslag en -onderhoud;
  • Aantoonbare kennis van datamodellen, vertalen van data naar conceptuele en logische datamodellen ten behoeve van datawarehousing;
  • Aantoonbare kennis op het gebied van databeveiliging, met ervaring in het implementeren van de basisprincipes van informatiebeveiliging;
  • Vermogen om data governance te implementeren;
  • Begrip van SQL, PowerBI, tooling voor datakwaliteit en governance, concepten van DAMA-DMBOK.

Tactisch denken en plannen zijn essentieel om data-initiatieven af te stemmen op de organisatiedoelen. Je hebt praktische ervaring met methoden om de data maturiteit te verhogen en een datagedreven werkcultuur te ontwikkelen, evenals ervaring met Agile-methodologieën. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om op verschillende niveaus te schakelen. Met een proactieve en resultaatgerichte mindset, heb je oog voor detail en kwaliteit.

Wat bieden we jou?

Bij OZHZ bieden we een stimulerende werkomgeving waarin jouw talenten volledig tot hun recht komen. Je krijgt de kans om bij te dragen aan een betere leefomgeving en de maatschappelijke impact te vergroten.

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 11 van de Cao SGO);
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit komt bovenop je maandsalaris. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten uitbetalen of in te zetten voor bijvoorbeeld:
    • extra verlofdagen
    • een fietsregeling
    • het inkopen van extra pensioen
    • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken
  • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken;
  • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
  • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
  • Een laptop en telefoon in bruikleen;
  • Ouderschapsverlof;
  • Pensioenregeling bij ABP.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij klaar voor deze uitdagende rol als datamanager bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid? Solliciteer dan direct online! Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Mirjam Kessler, unitmanager Data & ICT, via 06-39659340. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij team Werving via 078 – 770 8030. We kijken ernaar uit om van je te horen!